In april sloten 3 schoonmaakbedrijven de deuren

In april sloten 3 schoonmaakbedrijven de deuren

Afgelopen maand moesten drie schoonmaakbedrijven de deuren definitief sluiten. Dat blijkt uit de maandelijkse faillissementscijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In april zijn, voor zittingsdagen gecorrigeerd, twintig meer bedrijven failliet verklaard dan in maart, meldt het CBS. Dat is een stijging van 6 procent. In de eerste vier maanden van 2024 zijn ongeveer 47 procent meer bedrijven failliet verklaard dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Faillissementen schoonmaak

In de schoonmaaksector moesten in april dus drie bedrijven de deuren sluiten. Dat is er één minder dan in de maand ervoor. Alle drie de bedrijven waren een eenmanszaak.

402 bedrijven failliet verklaard

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in april 402 bedrijven en instellingen (inclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel wederom het grootste aantal faillissementen, namelijk 72. Dat is 24 procent meer dan in maart. De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in april de meeste faillissementen uitgesproken in de sector vervoer en opslag.