2 schoonmaakbedrijven failliet in mei

2 schoonmaakbedrijven failliet in mei

Elke maand publiceert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) hoeveel bedrijven de deuren moesten sluiten. Uit die cijfers blijkt dat er in mei twee schoonmaakbedrijven failliet zijn gegaan.

In totaal zijn er afgelopen maand minder bedrijven failliet gegaan dan in de maand ervoor. Het gaat om achttien bedrijven minder, wat een daling is van vijf procent. Dat is niet genoeg om tegen de trend van de afgelopen twee jaar in te gaan, waarbij een stijgend aantal faillissementen te zien is. In de eerste vijf maanden van 2024 zijn er ruim veertig procent meer bedrijven failliet verklaard dan in dezelfde periode een jaar eerder.

2 schoonmaakbedrijven

In mei moesten dus in totaal twee schoonmaakbedrijven dicht. Daaronder waren afgelopen maand geen eenmanszaken. De maand ervoor gingen er drie schoonmaakbedrijven failliet.

316 bedrijven failliet

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in mei 316 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 63. Dat is twaalf procent minder dan in april. De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in mei de meeste faillissementen uitgesproken in de sector verhuur en handel van onroerend goed en de sector vervoer en opslag.