Kijktip: webinar VSR over meten in de schoonmaakbranche

Kijktip: webinar VSR over meten in de schoonmaakbranche

Wat is het effect van schoonmaakmetingen op schoonmakers, eindgebruikers en opdrachtgevers? Tijdens het webinar 'De schoonmaakbranche breed uitgemeten' stond de impact van meetmethodes in de schoonmaakbranche centraal. Aan de hand van verschillende thema's en stellingen gingen de tafelgasten met elkaar en met deelnemers via de chat in discussie.

Host Diana van Dijk (voorzitter van VSR) en sidekick Rita Brouwer (VSR bestuurslid) ontvingen Bert van Boggelen (voorzitter van Code Schoonmaak), Teddy van der Meij (beleidsmedewerker Arbo RAS) en Dirk van Hedel (business performance manager GOM) aan tafel. Aan de hand van verschillende stellingen gingen ze in op de thema's van de dag:

  1. Is dat meten wel zo SMART?
  2. Meten hoe het met de schoonmaakmedewerker gaat
  3. Hoe meet je technisch en beleving in harmonie met elkaar?

Minder meten, meer aandacht voor welzijn

Van Dijk vatte de discussie als geheel samen: “Misschien zijn we beter uit met minder metingen, zouden we vaker in gesprek moeten gaan met schoonmakers en zou de focus meer moeten liggen op werk, welzijn en werkgeluk. Laten we vooral het gesprek voeren met alle stakeholders met daarin de schoonmaakmedewerker voorop. Zolang de mens centraal blijft staan, komt het met de metingen ook goed. Daarmee zou een betere balans moeten ontstaan tussen technische metingen en het meten van beleving. Zowel onder eindgebruikers als de schoonmakers.”

Benieuwd naar het hele webinar? Kijk hem nu terug >>

Lees meer: