Nieuw initiatief Caparis: de Caparis CityHub Leeuwarden

Nieuw initiatief Caparis: de Caparis CityHub Leeuwarden

Samen met CWS Hygiene, Heijmans en de Gemeente Leeuwarden introduceert Caparis een nieuw project: de Caparis CityHub Leeuwarden. Dit initiatief bundelt alle leveringen voor de binnenstad, waarna medewerkers van Caparis de goederen emissievrij bezorgen met elektrische bakfietsen, scooters en auto's.

“Met het programma Werk Slim, Reis Slim willen we de bereikbaarheid en leefbaarheid van Leeuwarden verbeteren,” aldus wethouder Evert Stellingwerk. “De Caparis CityHub past daar perfect in.” Het nieuwe initiatief heeft namelijk een aantal voordelen voor de stad. Op deze manier wordt onder andere de verkeersdrukte verminderd en een duurzame stadslogistiek bevorderd. Ook haalt het druk weg bij leveranciers, aangezien alle goederen in één keer worden bezorgd. Milieuvriendelijk en een stuk efficiënter.

Elkaar nodig

Door de CityHub in te zetten, creëren de partijen ook werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Edwin Pestman van CWS vertelt: “Bij de energietransitie hebben we elkaar nodig. Dat kun je niet alleen, maar dat doe je samen. De CityHub Leeuwarden is daar een prachtig voorbeeld van.”

Lees meer: