Aectual krijgt certificaat voor duurzaam interieurdesign

Aectual krijgt certificaat voor duurzaam interieurdesign
Panelen gemaakt van gerecycled materiaal bij Tetra.

Producten aanschaffen die zijn gemaakt van gerecycled afvalmateriaal is een praktische manier om de transitie naar een duurzame bedrijfsvoering te bevorderen. Aectual gebruikt afval als grondstof voor architectuur- en interieurdesign. Als erkenning voor de vooruitstrevende technologische en circulaire werkwijze heeft het bedrijf het Fit For the Future-certificaat van Vodafone Business gekregen.

Aectual verandert met behulp van XL 3D-printers afval in nieuwe CO2-neutraal geproduceerd architectuur en interieurdesign. Voorbeelden zijn de etalagegevels van Tifanny & Co. en Nike of de samenwerking met Philips voor designlampen. Daarnaast werkt het bedrijf met een circulair terugnamesysteem: bedrijven kunnen de producten na gebruik terugsturen of laten ophalen, waarna de onderdelen worden hergebruikt voor nieuwe ontwerpen.

Van afval tot design

Aectual verbindt de ontwerpen van designers met gerecycled afvalmateriaal. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking met Tetra Pak, waar het per jaar 200 miljard drankenkartons voor nieuwe design producten recycled. Drankenkartons bestaan voor circa 75 procent uit karton en 25 procent uit een polymeer-aluminiummix, oftewel ‘PolyAl’. Het karton wordt hergebruikt om bijvoorbeeld toiletpapier van te maken. Het overgebleven PolyAl wordt gebruikt als basismateriaal voor de 3D-productie van Aectual. Kleine stukjes aluminium geven diepte aan een keramiek-achtig materiaal dat het printen van bijzondere patronen en vormen mogelijk maakt. Aectual maakt hier vervolgens op maat gemaakte interieurproducten van.

Oprichter Hans Vermeulen is blij met het Fit For the Future-certificaat. “Met het certificaat hopen we aanzien in en buiten de interieurwereld te verkrijgen, zodat het geluid voor een duurzame toekomst almaar versterkt wordt.”

Lees ook:

Tork vergroot transparantie wat betreft eigen duurzaamheid met nieuw initiatief

Tork vergroot transparantie wat betreft eigen duurzaamheid met nieuw...

Tork heeft een nieuw initiatief aangekondigd om de transparantie aangaande duurzaamheid voor bedrijven in Europa te verbeteren. Het programma heet Tork Focus4 Sustainability en biedt een uitgebreide samenvatting van de belangrijkste duurzaamheidsvoordelen van geselecteerde Tork-systemen.

Twentse bedrijven en Asito bundelen krachten voor duurzame bedrijfskleding

Twentse bedrijven en Asito bundelen krachten voor duurzame...

In 2030 wil Asito volledig circulair werken. Daarom zijn ze bezig met het zetten van de nodige stappen om de schoonmaakdienstverlening steeds een stukje duurzamer te maken. Ook de bedrijfskleding is daar onderdeel van. Daarom sloegen ze de handen ineen met Twentse ondernemers.

Bedrijven helpen consument met vinden inleverpunten statiegeld

Bedrijven helpen consument met vinden inleverpunten statiegeld

Het bedrijfsleven maakt het voor consumenten makkelijker om inleverpunten voor statiegeldflesjes en -blikjes bij hen in de buurt te vinden. Daarvoor is op de website van Statiegeld Nederland een locatiewijzer opgetuigd. Dat is een kaartje waarop je snel kunt zien waar je moet zijn. Met de stap voorkomen producenten en importeurs van bijvoorbeeld frisdranken dat ze miljoenen euro's aan dwangsommen moeten betalen.

Paardekooper introduceert slim plastic recyclingsproces Recylution

Paardekooper introduceert slim plastic recyclingsproces Recylution

Het inzamelen van plastic afval voelt voor bedrijven soms als een verplichting en brengt bovendien vaak kosten met zich mee. Paardekooper laat zien dat dit ook anders kan met Recylution, een slim recyclingproces voor plastic.