GWS publiceert eerste duurzaamheidsverslag

GWS publiceert eerste duurzaamheidsverslag

GWS dé schoonmaker heeft haar duurzaamheidsrapportage over 2023 gepubliceerd. Daarin laat het familiebedrijf met trots zien dat ze zich volop inzet voor een milieuvriendelijke en maatschappelijk verantwoorde benadering van schoonmaak.

De duurzaamheidsrapportage belicht de toewijding van het bedrijf aan duurzaamheid in al haar facetten, van operationele processen tot de betrokkenheid bij de gemeenschap en het welzijn van medewerkers. Kernbegrippen zijn bijvoorbeeld energie-efficiëntie, afvalvermindering, verantwoorde inkoop en eerlijke arbeidspraktijken.

Duurzaamheidsverslag

Gaby Westelaken staat samen met broer Gert-Jan en hun zus Laurette aan het roer van GWS. De familie werkt al jaren aan verbeteringen op het gebied van duurzaamheid en richt zich op hun medewerkers, de bedrijven, leveranciers en de samenleving. Met dit eerste duurzaamheidsverslag laten ze nu graag zien hoe dat zijn vruchten afwerpt. Met een mooie visuele samenvatting, omdat een verslag van zestig pagina's volgens Westelaken niet leeft.

Behaalde doelen

In het verslag staat een groot aantal cijfers. Zo heeft het schoonmaakbedrijf onder andere:

  • 50 procent vermindering van het energieverbruik gerealiseerd door innovatieve technologieën en bewuste keuzes;
  • Bijna 85 procent minder plastic gebruikt en is er door het gebruik van bamboedoeken 85 procent minder microplastics in het milieu terechtgekomen;
  • 50 procent minder water verbruikt door efficiënte schoonmaaktechnieken. Concreet betekent dit dat er in 2023 ruim 1.200.000 liter water minder gebruikt is ten opzichte van 2022. Het doel in 2024 is 200.000 liter water extra te besparen.
  • 5 procent reductie van CO2-uitstoot gerealiseerd door de logistieke processen te optimaliseren. In 2023 is voor het kantoor een hybride warmtepomp aangeschaft.

Lees meer: