Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor Facility Trade Group een speerpunt dat vaststaat op de strategische agenda. Ze willen verantwoordelijkheid nemen voor de impact van hun activiteiten op mens, maatschappij en milieu. Het bedrijf brengt MVO onder in drie aspecten: proces, kern en maatschappelijke betrokkenheid. Het proces betreft alle activiteiten binnen de onderneming die nodig zijn om de diensten uit te voeren. De kern bestaat uit de producten en diensten die ze als facilitaire groothandel leveren. Het aspect maatschappelijke betrokkenheid heeft voornamelijk te maken met de positie die Facility Trade Group inneemt in de samenleving.
Goed werkgeverschap en mensenrechten
Het hele MVO-rapport is vrij te downloaden op de website van Facility Trade Group. Ze richten zich in het rapport op drie thema's. Het eerste daarvan is goed werkgeverschap en mensenrechten. Daarbij gaat het bedrijf in op eerlijke werkgelegenheid en een gezonde verhouding tussen werkgever en personeel. Dit omvat ook de mensenrechten van werknemers in de waardeketen en gelijke behandeling van kwetsbare groepen.
Certificeringen en de MVO Prestatieladde
Het tweede thema is certificeringen en de MVO Prestatieladder. FTG beschikt over de ISO 14001 en ISO 9001 certificaten en werken aan een ISO 26000 zelfverklaring. Daarnaast volgen ze de principes van de MVO Prestatieladder, wat dit jaar moet resulteren in een certificaat op niveau 3. Hiermee leggen ze direct de basis voor een toekomst waarin veranderende wet- en regelgeving, ESG, CSRD en andere duurzame initiatieven elkaar snel opvolgen.
Samenwerkingen in de keten en duurzame concepten
Het derde thema is samenwerkingen in de keten en duurzame concepten. Facility Trade Group streeft naar een circulaire keten waarin producten op hoogwaardig niveau zo lang mogelijk worden gebruikt. Om dit te bereiken, selecteren ze zorgvuldig leveranciers op basis van duurzaamheid, innovatiekracht en vermogen tot samenwerking binnen de keten.