Schoonmaakbedrijf CSU voornemens tot overname ICS

Schoonmaakbedrijf CSU voornemens tot overname ICS
Vlnr: Esmée Ficheroux, Bart van der Sluijs, William Vlemmix, John van Hoof

Schoonmaakbedrijf CSU is voornemens collega ICS over te nemen. Bij het Eindhovense bedrijf werken landelijk ruim 1300 medewerkers. De overname sluit goed aan bij de strategische keuze van CSU om naast autonome groei ook middels overnames te groeien. Waarbij ICS goed aansluit bij de marktsegmenten waarbinnen CSU graag wil groeien. De beoogde verkoop is onder voorbehoud van goedkeuring van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

ICS is opgericht in 1976 en vanuit Eindhoven landelijk werkzaam met ruim 1300 medewerkers in schoonmaak en ondersteunende diensten. ICS opereert voornamelijk in het midden en zuiden van het land en is een toonaangevende top 10 speler op de Nederlandse schoonmaakmarkt, met over 2023 een omzet van 60 miljoen euro. De eigenaren zochten voor de verkoop een kwalitatieve en betrouwbare overnamepartner met een landelijke dekking, die ook past bij de waarden en cultuur van het familiebedrijf. In CSU vinden zij een passende en gerespecteerde marktpartij met ruime ervaring in grote overnametrajecten en een goede match met het DNA van de verkopers.

Uitstekende match

William Vlemmix, samen met Bart van der Sluijs, aandeelhouder van ICS: ”We zijn enorm trots op het mooie en succesvolle bedrijf dat we samen met alle medewerkers hebben opgebouwd. Als aandeelhouders zijn we betrokken, maar staan we al enige tijd iets meer op afstand. Dit voelt daarom als een goed moment om de volgende stap terug te zetten. We zien een uitstekende match tussen het DNA van de familiebedrijven CSU en ICS. Daarbij staan medewerkers, klanten en maatschappelijke betrokkenheid voorop. Daarom dragen we vol vertrouwen ons bedrijf over aan CSU.”

Mensgericht

John van Hoof, voorzitter Raad van Bestuur van CSU: “CSU is mensgericht en zet net als ICS het ondernemerschap ten dienste van de medewerkers. Ook bij deze overname hechten we veel waarde aan een zorgvuldige en mensgerichte overgang van medewerkers en klanten. Onze duurzame bedrijfsvoering vormt met onze innovatie- en ondernemende mentaliteit, de basis voor autonome groei. Binnen onze strategie zijn interessante acquisities ook een instrument voor groei. Die groei is belangrijk, omdat we daarmee kunnen blijven investeren. In opleidingen, in duurzaamheid en in technologie. En natuurlijk in vakmanschap. In onze dienstverlening, draait het immers altijd om mensen. Met de toevoeging van ICS versterken we verdere schaalvoordelen, landelijke dekking en onderscheidend werkgeverschap.”

Lees meer: