Diane van Dijk-Loois nieuwe algemeen directeur CSU

Diane van Dijk-Loois nieuwe algemeen directeur CSU
Diane van Dijk-Loois, algemeen directeur CSU

Schoonmaakbedrijf CSU benoemt Diane van Dijk-Loois tot algemeen directeur. Van Dijk is momenteel commercieel directeur van CSU en maakt per 1 oktober 2024 de stap naar de eindverantwoordelijke positie binnen het directieteam.

In haar nieuwe wol zal Van Dijk leiding geven aan 16.000 medewerkers. Ze doet dit met ruime ervaring op het gebied van schoonmaak, hospitality en facility management.

Nieuwe organisatiestructuur

Schoonmaakbedrijf CSU groeide flink de afgelopen jaren. Om de groei voort te zetten, innovatie te stimuleren en werkgeluk van medewerkers te vergroten, paste CSU in april 2024 de organisatiestructuur van het bedrijf aan. Het doel en de ambitie daarbij is om krachtig en snel te reageren op ontwikkelingen in de (arbeids)markt en wendbaarder te zijn door verdere digitalisering en vakmanschap voor klant en medewerkers verder te ontwikkelen. Sinds april vervult John van Hoof, de voorzitter Raad van Bestuur Total Care, tijdelijk de rol van de nieuwe functie algemeen directeur. Met de benoeming van Van Dijk geeft hij het stokje door.

Verbinder

Van Hoof reageert: “We zijn opgetogen over de benoeming uit eigen gelederen. Het hoort bij de strategie binnen ons familiebedrijf om loopbaanperspectief te creëren. Juist voor deze functie is kennis van de onderneming, de markt en de mensen cruciaal. Diane is een collega die bekend staat om haar verbindende talent én executiekracht. Met veel vertrouwen kijken we uit naar de toekomst.”

Aandacht voor schoonmaakmedewerker

Van Dijk werkt sinds 2015 voor CSU in diverse commerciële directiefuncties. Daarvoor werkte zij onder andere als directeur sales & marketing voor Van Gansewinkel en voor Van Scherpenzeel. Ze is tevens bestuurslid bij FMN (Facility Management Nederland) en voorzitter van VSR (Vereniging Schoonmaak Research). “Ik voel me vereerd en enthousiast dat ik, na bijna tien jaar bij CSU in diverse commerciële functies, nu de rol van algemeen directeur mag gaan vervullen. Ik doe mijn werk bij CSU altijd met bijzondere aandacht voor de schoonmaakmedewerker. Dat zij gezien, gewaardeerd en gerespecteerd worden, is een belangrijk streven in mijn werk. Dat ik mijn steentje kan bijdragen aan het werkgeluk en welzijn van de schoonmaakmedewerkers maakt mij steeds weer heel gelukkig. Zouden de steentjes in mijn nieuwe functie keien worden? Daar ga ik voor! Ik kijk ernaar uit om samen met alle collega’s, klanten en partners de mooie (groei)ambities van CSU te realiseren.”

Lees meer:

Alies ten Have (CSU): "Wij staan onze mensen altijd bij"

Alies ten Have (CSU): "Wij staan onze mensen altijd bij"

HR directeur bij CSU Alies ten Have werd geïnterviewd door het Brabants Dagblad naar aanleiding van haar toetreding tot de Raad van Bestuur van het schoonmaakconcern. "Met de toevoeging van portefeuille HR aan de Raad van Bestuur onderstrepen we onze verantwoordelijkheid voor onze 28.000 medewerkers én hun gezinnen. Ik denk dat dit een belangrijk signaal is richting andere bedrijven, zeker in onze sector waarin krappe marges en efficiëntie de boventoon voeren. In de sector is de neiging om de prijs centraal te zetten. Wij zetten liever de mens voorop."

Zestigste bedrijf sluit aan bij Keurmerk SchoonGarant

Zestigste bedrijf sluit aan bij Keurmerk SchoonGarant

Net voor haar éénjarig lustrum heeft SchoonGarant haar zestigste Keurmerkhouder mogen verwelkomen. De mijlpaal werd compleet gemaakt door Alséén Schoonmaak en Facilitaire diensten, een mkb dienstverlener met vestigingen in het Limburgse Nuth en Zuid-Hollandse Hellevoetsluis.

Tenderoverzicht week 6 (donderdag 8 februari)

Tenderoverzicht week 6 (donderdag 8 februari)

Service Management publiceert elke donderdag het tenderoverzicht. Dat is het laatste nieuws over openstaande en gegunde schoonmaakaanbestedingen via TenderNed.

Moderna groeit verder onder de vleugels van Elis

Moderna groeit verder onder de vleugels van Elis

Moderna Textielservice gaat over in handen van ELIS. De overname biedt kansen voor verdere uitbreiding en innovatie, geeft de directie van Moderna aan. "Samen met het huidige team en klanten streven we naar groei op de bestaande locatie. Deze overname versterkt Elis in de markt en opent de deur naar nieuwe mogelijkheden."