Vacatureplatform Ontdek de schoonmaak is live

Vacatureplatform Ontdek de schoonmaak is live

Het nieuwe vacatureplatform voor de schoonmaak Ontdek de schoonmaak is begin deze week live gegaan. Met 1.500 vacatures en counting gaat ontdekdeschoonmaak.nl de strijd aan met de arbeidsmarktkrapte in de branche. Twee online promotiecampagnes moeten zoveel mogelijk bezoekers naar de site trekken die werkzoekenden in één oogopslag de mogelijkheden in de schoonmaak laat zien.

Ilse Vanhijfte, strategisch communicatieadviseur Schoonmakend Nederland, stond aan de wieg van de nieuwe website: “Ik ben enorm trots dat Ontdek de Schoonmaak live is. Het is een langgekoesterde wens om de veelzijdigheid van onze sector online in beeld te brengen en tegelijkertijd vraag en aanbod samen te brengen. Met deze site hoop ik het heersende eenzijdige beeld bij (latent) werkzoekenden over onze sector te kantelen. Onder meer door de uiteenlopende beroepen en goede arbeidsvoorwaarden die onze sector rijk is in de spotlight te zetten.” 

Alle vacatures bij elkaar 

De landelijke dekking van vacatures, gecombineerd met lokale zoekmogelijkheden, maakt het voor kandidaten eenvoudig om de juiste baan in de buurt te vinden. Sylvia de Gunst, arbeidsmarktadviseur bij Schoonmakend Nederland: “Belangrijke voorwaarde om in de schoonmaak te werken is dat het werk dichtbij huis moet zijn. Daarom laten we de vacatures op postcode zien. Inmiddels staan bijna 1.500 vacatures online. Hopelijk volgen er snel meer." Vanhijfte vult aan: “Door zo veel mogelijk schoonmaakvacatures op één plek te verzamelen, zijn we als collectief sterker dan ieder voor zich. Het geheel is meer dan de som der delen. We zetten alles op alles om deelnemers zo snel mogelijk dit voordeel te laten ervaren en hun advertentiekosten te verlagen.” 

Branding schoonmaakvak  

Met Ontdek de Schoonmaak krijgen werkgevers er een extra wervingskanaal bij. Vanhijfte: “Door het plaatsen van vacatures op ontdekdeschoonmaak.nl hoeven werkgevers zelf niet meer te investeren in de branding van het schoonmaakvak, maar kunnen ze hun geld direct inzetten voor promotie van hun eigen organisatie. Daarbij gaan alle inkomsten van ontdekdeschoonmaak.nl direct terug in promotiecampagnes voor het schoonmaakvak en optimalisatie van de site. Hierdoor verbetert de site zich continu en vergroten deelnemende werkgevers hun wervingspotentieel.”

Voordelen werkgevers

Werkgevers krijgen een eigen werkgeverspagina met daarop al hun eigen vacatures en statistieken. De vacatures zijn eenvoudig te uploaden. Dat kan handmatig of (tegen betaling) via XML/API. Sollicitanten worden direct naar de vacaturepagina, werkenbij-site of inbox van de werkgever gestuurd, zonder extra kosten per lead.

Lees meer:

Gaby Westelaken (GWS dé Schoonmaker): "Zonder onze mensen geen bedrijf, dus we doen er alles aan om te zorgen dat ze blijven"

Gaby Westelaken (GWS dé Schoonmaker): "Zonder onze mensen geen bedrijf, dus we doen er alles aan om te zorgen dat ze blijven"

Gaby Westelaken, commercieel directeur bij GWS dé Schoonmaker, vertelt bij NBBU over zijn visie op de huidige arbeidsmarkt. "In de huidige arbeidsmarkt is het belangrijker dan ooit medewerkers aan je bedrijf te binden. Een vacature is immers niet zomaar weer ingevuld. Zet in op een werkvloer waar iedereen zichzelf kan zijn en zich gehoord, gerespecteerd en veilig voelt. Je wil dat mensen het gevoel hebben dat ze erbij horen en zichzelf kunnen zijn, anders is de kans groot dat ze gaan. Hoe pak je dat nou aan?"

CompetentNL biedt een overzicht van skills gekoppeld aan beroepen

CompetentNL biedt een overzicht van skills gekoppeld aan beroepen

Bij het formuleren van nieuwe functies en het werven van personeel staan steeds vaker de vaardigheden, of skills, van kandidaten centraal. Maar welke skills zijn er allemaal en passen bij welk beroep? Om dit in kaart te brengen ontwikkelen het CBS, UWV, Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en TNO een nationaal open en toegankelijke skillstaal: CompetentNL.

Novon Schoonmaak doet mee aan Open Bedrijvenfestival Zwolle

Novon Schoonmaak doet mee aan Open Bedrijvenfestival Zwolle

Novon Schoonmaak staat woensdag 1 november met een stand op het gratis toegankelijk Open Bedrijvenfestival Zwolle. Werkzoekenden en studenten zijn hier van harte welkom voor meer informatie over stages, de start van hun loopbaan of juist een nieuwe loopbaan. Uniek is dat zij aan hun droombaan kunnen worden gekoppeld op basis van hun skills, opleidingen en werkervaring.

Tips voor ondernemers: zo trek je jongeren naar jouw bedrijf

Tips voor ondernemers: zo trek je jongeren naar jouw bedrijf

Personeelstekort noopt tot creatief denken. Hoe vind en behoud je bijvoorbeeld jonge werknemers? Zij zitten minder lang op dezelfde plek dan andere leeftijdsgroepen en wisselen vaker van baan dan oudere werknemers. Ook hebben zij vaak andere wensen op het gebied van werk en vragen daardoor om een eigen benadering.