Schoonmakend Nederland en de Goldschmeding Foundation organiseren inspratiebijeenkomst

Schoonmakend Nederland en de Goldschmeding Foundation organiseren inspratiebijeenkomst

Schoonmakend Nederland en de Goldschmeding Foundation gaan samenwerken. Op het snijvlak van goed werkgeverschap en oog voor de mens in de organisatie vinden ze elkaar. Daarom organiseren ze samen deze inspiratiebijeenkomst over nieuwe vormen van de arbeidsovereenkomst en een nieuwe vorm van contracteren met meer oog voor de mensen.

Iedereen herkent het waarschijnlijk wel. Het arbeidscontract als dik pak juridisch papier waar je liever niet naar kijkt, maar wat er nu eenmaal ‘bij hoort’. Dat hoeft niet meer, vinden Schoonmakend Nederland en de Goldschmeding Foundation. De partijen nodigen leidinggevenden, HR-medewerkers, mkb-ondernemers en andere medewerkers die zich bezig houden met de mens in de organisatie uit voor een inspiratiebijeenkomst inclusief workshop over het opstellen van arbeidsovereenkomsten nieuwe stijl. Ze noemen dat conscious contracting en het is er op gericht een gelijkwaardige en duurzame relatie met elkaar aan te gaan.

Voordelen

Begrijpelijk, eenvoudig en met aandacht voor beide partijen. Zo past conscious contracting bij goed werkgeverschap en de ontwikkelingen in de schoonmaakbranche. De vorm biedt een aantal concrete voordelen:

  • Iedereen begrijpt en omarmt de gemaakte afspraken.
  • Het laat zien waar je als bedrijf voor staat (past bij jouw cultuur).
  • Het doet recht aan de mensen in je organisatie, je grootste ‘kapitaal’.
  • Biedt onderscheid op de krappe arbeidsmarkt.
  • Juridisch volledig solide (ontwikkelt in samenwerking met gespecialiseerde arbeidsjuristen).

Workshop

In de workshop gaan je in meer detail in op het nieuwe arbeidscontract en de wijze waarop je dat als organisatie kunt opstellen. En als je organisatie dat wil, zijn er diverse vormen waarin Goldschmeding Foundation zowel in begeleiding als financieel ondersteuning biedt. Daarover vertellen ze alles tijdens de inspiratiebijeenkomst. Die vindt plaats op 1 oktober in de Werkspoorkathedraal in Utrecht, van 14:30 uur tot 17:30 uur. Je kunt je aanmelden via de website van Schoonmakend Nederland.

Lees meer: