Tweede breed overleg brancheverenigingen schoonmaak waardevol verlopen

Tweede breed overleg brancheverenigingen schoonmaak waardevol verlopen

Op dinsdag 24 september 2024 zaten beide schoonmaakbrancheverenigingen SIEV en Schoonmakend Nederland samen met FMN, Code Verantwoordelijk Marktgedrag, VSR en VGFI in Reeuwijk bijeen om de samenwerking tussen partijen verder te bestendigen. Dit meldt SIEV. Namens haar bestuur waren Paul Fok en Laetitia Simonis aanwezig.

Op 1 november 2023 vond een eerste breed overleg plaats. Het tweede gesprek volgt ‘op een door FMN eerder georganiseerde meeting met als doel de standpunten en activiteiten van de aanwezige partijen te verhelderen en de synergie op te zoeken'. Voorzitter van Schoonmakend Nederland Tamara van Ark nam daarbij de groep mee in het rapport omtrent de door de Staatscommissie opgestelde Demografie 2050 en welke vraagstukken rondom arbeid zullen ontstaan. Een boekwerk van ruim 400 pagina’s welke op bevlogen wijze werden kleingemaakt en waarmee een mooie uitwisseling van standpunten en ideeën kon plaatsvinden.

AI

Nog niet beschreven is de sterk opkomende rol van AI en welke invloed die op ons leven gaat krijgen. "Deels op de uitvoering van het schoonmaakwerk, maar zeker ook op de overname door AI van werkzaamheden in vooral de kantoorsector. En feitelijk een nu onbekende bom onder ieder rapport of plan."

Waardevol

Voorzitter SieV Paul Fok las tijdens de intro een stukje uit de blog van Edgar van Engelen voor, waarbij hij oproept eens op een andere manier naar elkaar te kijken. Als mens, niet als vijand. Laetitia Simonis kijkt op de bijeenkomst terug als waardevol.

Vervolg in 2025

Onder genot van een hapje en drankje besloten partijen in februari 2025 weer bij elkaar te komen. SieV zal deze bijeenkomst organiseren.

Lees meer: