Groeien kan ieder bedrijf, maar belangrijker is het om te kunnen samenwerken met vertrouwen, respect en liefde voor het vak, zo is de missie van Balans. Atwal onderstreept dat: “Hoe hard we ook groeien, ik vind het belangrijk om het persoonlijke contact met zowel opdrachtgevers als medewerkers te behouden.” En dat gebeurt middels korte communicatielijnen en met aandacht voor duurzaam werken.
Sint Pancras
Het oorspronkelijk schoonmaakbedrijf is opgericht in 1995 in Sint Pancras. Atwal nam het bedrijf in 2016 over van zijn vader en onder zijn leiding groeide het uit tot een groot full service schoonmaakbedrijf dat actief is in Amsterdam, Noord- Holland, Zuid- Holland en Utrecht.
Naamsbekendheid vergroten
De groeispurt ging hard: in een periode van vijf jaar groeide de organisatie 500 procent. Atwal vertelt dat dit mogelijk was door inzetten op gerichte acquisitie, het vergroten van de naamsbekendheid met online marketing en sponsoring en door overnames te realiseren. “En sowieso is er natuurlijk altijd vraag naar goede schoonmaakbedrijven, onze dienstverlening stopt nooit. Dat helpt ook. Dankzij de combinatie van al deze factoren zijn we hard op weg om in de top twintig van Nederlandse schoonmaakbedrijven te komen. Inmiddels werken we met 700 mensen op de werkvloer.”
Duurzaam werken
Zakelijke kansen zien en benutten is wat Atwal wil en doet. Duurzaam werken heeft de volle aandacht in dit bedrijf. Atwal zegt daarover in het interview: “Alles wat onze dienstverlening raakt, toetsen wij op duurzaamheid. We zoeken onze werknemers zo dicht mogelijk bij hun werklocatie, zodat ze nauwelijks bijdragen aan het woon-werkverkeer. Onze middelen en materialen zijn van Greenspeed en onze werkkleding wordt duurzaam geproduceerd.”
Ziekteverzuim is nihil
De directeur roemt de betrokkenheid van en met het personeel. Dit resulteert in zeer weinig ziekteverzuim van medewerkers. Balans sponsort lokale amateursportclubs en ook AZ. “Ik ben zelf ook echt van de club gaan houden. Er hangt een fijne sfeer, die doet denken aan een familie. Precies waar ik bij Balans ook naar streef.”
Bron: Regio Alkmaar Magazine