Schoonmaak Vakdagen maakt kennisprogramma bekend

Schoonmaak Vakdagen maakt kennisprogramma bekend

Op 5 en 6 november 2024 vinden weer de Schoonmaak Vakdagen plaats in de Expo Houten. De organisatie heeft onlangs het kennisprogramma bekend gemaakt.

Op de Schoonmaak Vakdagen staan exposanten vanuit de gehele schoonmaakbranche om te inspireren en netwerken. Maar je kunt je ook laten bijpraten in verschillende kennissessies.

Dinsdag 5 november

Op dinsdag 5 november openen om 12:00 uur de deuren van Expo Houten. Om 13:00 uur openen de deuren van het kennistheater en daar trapt Gerda Nobel, eigenaresse van Overname & Opvolging Regisseur, af met een kennissessie over de valkuilen en de zeven V’s voor het overnemen van een bedrijf. Appreo-oprichter Mickel van der Poll richt zich op België met een kennissessie over de nieuwe Check In And Out At Work-regels in België.

De vakbonden worden vertegenwoordigd door Jan Kampherbeek van CNV. Hij gaat in twee sessies in op de invloed van de cao voor werkgevers. Voor werknemers organiseert Kampherbeek een sessie over welke rechten je hebt als schoonmaker. GWS dé schoonmaker directeur Gaby Westelaken gaat in op duurzaamheid, greenwashing en het belang van duurzaam ondernemen voor schoonmaakbedrijven.

FM Next Gen

Ook FM Next Gen organiseert weer een bijeenkomst op dinsdagmiddag. Dit jaar staan ze stil bij het vinden, binden en boeien van personeel. Een sprekerstrio gaat hier op in met verschillende presentaties. Na afloop van de presentaties is er aansluitend een netwerkborrel voor de jongeren van FM Next Gen en andere geïnteresseerden.

Woensdag 6 november

Op woensdagochtend opent het kennistheater om 11:00 uur en trapt Albert Vegter af met een sessie over creatief kijken naar oplossingen. Vegter kijkt al ruim vijftien jaar naar schoonmaakorganisaties en geeft in deze sessie eenvoudige handvatten om met je medewerkers in verbinding te blijven en toekomstbestendige veranderingen teweeg te brengen. RAS-arbeidsdeskundigen Theo Bosma en Teddy van der Meij staan stil bij het verantwoord werken met een telescopisch wassysteem voor glazenwassers. Ondernemingsjuristen mr. Marit Mulder en mr. Dietrich Loos van The Legal Company bespreken de juridische actualiteiten in de schoonmaak, zoals diefstal, lastige ziektegevallen, artikel 38 en ontslag (op staande voet). Tot slot geeft Ilse Vanhijfte van Schoonmakend Nederland tips en advies over wat je kunt doen om vacatures beter gevonden te krijgen en daarmee ook gemakkelijker in kunt vullen.

NK Glazenwassen

De glazenwassers komen op woensdag 6 november weer in actie. Samen met Schoonmakend Nederland gaan we op zoek naar de allerbeste glazenwasser van Nederland tijdens het NK Glazenwassen. Wie stoot meermalig kampioen Sven van der Burgh eigenaar van Go Softwash & Glazenwassersbedrijf van de troon? Daarnaast gaan Clean Totaal en GlazenwasserApp.nl opnieuw een poging doen tot het wereldrecord Snelglazenwassen. Onder begeleiding van razendsnelle coureur Tom Coronel, gaan razendsnelle glazenwassers een poging doen om het wereldrecord van 9,14 seconden te verbreken.

Lees meer:

Kamer in debat over veelbesproken vroegpensioen zware beroepen

Kamer in debat over veelbesproken vroegpensioen zware beroepen

De Tweede Kamer praat met minister Eddy van Hijum (Sociale Zaken) over een vroegpensioenregeling voor mensen die een zwaar beroep uitoefenen. De tijdelijke regeling loopt eind volgend jaar af, en vakbonden voeren in verschillende sectoren, waaronder de schoonmaak, zeer zichtbare acties om de druk op te voeren om tot een nieuwe, structurele regeling te komen.

Foto: LSG

Groothandel LSG en zorgorganisatie Norschoten gaan samenwerken

LSG Schoonmaakgroothandel en Zorgorganisatie Norschoten gaan een langdurig partnerschap aan. "Op basis van vertrouwen, verbinding, vakmanschap en verantwoordelijkheid brengen we Norschoten in beweging. We waaien samen een frisse wind van hart tot hart door de ouderenzorg", schrijft LSG.

Hoogwegt en EW Facility Services vervolgen samenwerking tevreden

Hoogwegt en EW Facility Services vervolgen samenwerking tevreden

Op 1 september vorig jaar startte EW Facility Services met haar schoonmaakdienstverlening bij Hoogwegt in Arnhem. EW verzorgt hier naast het schoonmaakonderhoud ook de glasbewassing aan de binnenzijde van het gebouw, voert dieptereiniging uit en levert de sanitaire supplies.

CSU is finalist voor award Diversiteit in Bedrijf 2024  

CSU is finalist voor award Diversiteit in Bedrijf 2024

CSU is op 1 oktober een van de drie finalisten voor de award Diversiteit in Bedrijf van de Sociaal-Economische Raad (SER). De award gaat eens per twee jaar naar het meest vernieuwende, overdraagbare en effectieve initiatief voor diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer. De andere finalisten zijn Amsterdam UMC en IKEA.