Presentatie onderzoek: effectief bestrijden pandemie met schoonmaakonderhoud

Presentatie onderzoek: effectief bestrijden pandemie met schoonmaakonderhoud

Twee jaar lang hebben schoonmaakdeskundigen uit de landen Finland, Estland, Frankrijk en Nederland gewerkt aan een onderzoek over het effectief bestrijden van een pandemie binnen het vakgebied schoonmaakonderhoud. Binnenkort presenteren zij hun bevindingen.

Het onderzoek werd geïnitieerd door de Europese Unie via het Erasmus+ programma. Vanuit Nederland is SVS (schoonmaakopleidingen) gevraagd haar kennis beschikbaar te stellen. De resultaten uit het onderzoek Safe and Effective Cleaning in Pandemic Situation worden in oktober gepubliceerd.

Presentatie FMG

De eerste gelegenheid om kennis te nemen van de bevindingen, is op donderdag 17 oktober. Op deze dag kunnen leden van FMG en bedrijfsleden een presentatie bijwonen, waarin het onderzoek wordt besproken. Hierbij organiseert FMG ook een paneldiscussie met stellingen over het onderzoek en haar resultaten.

Lees meer:

Schoonmaak in de zorg meer dan alleen schoonmaak

Schoonmaak in de zorg meer dan alleen schoonmaak

Zo kopt het Financieel Dagblad. In het artikel laten ze zien dat schoonmakers in de zorg op dagelijkse basis zorgmedewerkers en cliënten helpen en dat dat er 'gewoon' bij hoort. In de zorg is ongeveer de helft van de schoonmaak uitbesteed. Dat betekent schoonmakers van een schoonmaakbedrijf echt onderdeel worden van de zorg.

Hago Zorg wordt Vebego Zorgservice

Hago Zorg wordt Vebego Zorgservice

Hago Zorg kondigt aan dat ze per 1 januari 2025 gaan opereren onder hun nieuwe naam: Vebego Zorgservice. Deze naamsverandering gaat gepaard met een frisse uitstraling en een duidelijke positionering, gericht op duurzame innovatie en een bredere inzet binnen de zorg.

Hago Zorg maakt OK's schoon: "een écht hectische omgeving waar geen uur hetzelfde is"

Hago Zorg maakt OK's schoon: "een écht hectische omgeving waar geen...

Een operatiekamer schoonmaken, kan letterlijk van levensbelang zijn. Een taak die extreme precisie vraagt en alleen uitgevoerd mag worden door gecertificeerd personeel. Edwin Kuijpers, klantmanager Hago Zorg in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, weet hier alles van. "Werken op de OK afdeling betekent werken in een écht hectische, dynamische omgeving waar geen dag, wat zeg ik uur, hetzelfde is."

Doe inspiratie op tijdens de Zorg & facility 2024  

Doe inspiratie op tijdens de Zorg & facility 2024

Zorgorganisaties staan voor een enorme uitdaging. Met steeds minder mensen en budget de juiste zorg leveren aan patiënten en cliënten. En dan ook nog eens zo efficiënt, persoonsgericht én duurzaam mogelijk. Op 9, 10 en 11 april vindt de Zorg & facility 2024 plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Deze beurs geeft inspiratie en informatie om zo goed mogelijk met deze uitdagingen om te kunnen gaan.