Dit zijn de trends voor de schoonmaakbranche in 2021

Dit zijn de trends voor de schoonmaakbranche in 2021

Wat kunnen we verwachten van 2021? Blijft hygiëne en schoonmaak, ook nadat we zijn gevaccineerd, een prioriteit? En welke bestaande trends zijn ondanks de coronacrisis nog steeds van belang? Volg Service Management op LinkedIn:

Hoe onderneem je zo dat jouw bedrijf sterker uit de crisis komt? Hoe creëer je vertrouwen in de hygiëne van een ruimte. Hoe geef je leiding in deze tijd en welke opleidingen zijn nu relevant? Maar ook binnen duurzaamheid, stoomreiniging en glas & gevel zien we nieuwe en doorlopende trends.

De toekomst voorspellen

Met een nieuw digimagazine proberen we niet de exacte toekomst te voorspellen. Dat kan niemand, zoals we hebben gezien met de coronacrisis. Wel schetsen we de trends die de schoonmaakbranche richting geven. Zo kan je er in jouw eigen organisatie en werkzaamheden rekening mee houden. Als opdrachtgever, als schoonmaakbedrijf, als groothandel of als aangrenzende discipline in het mooie schoonmaakvak.

7 trends onder de aandacht

In het nieuwe digimagazine lees je 7 interviews met daarin aandacht voor de trends in:

  • Leidinggeven (Mariska Arts, Alpheios)
  • Glas- en gevelreiniging (Robert Hompes, Fortron)
  • Duurzaamheid (Liselotte Tinga, GOM)
  • Stoomreiniging (Gerrit Visser, Innovi)
  • Ondernemen (Laurens Metternich, Spectro)
  • Opleidingen (Belinda Dekkers, UL-Team en Charles Scholte, SVS)
  • Hygiëne (Paul Harleman, Vileda)

Lees ook:

Geberit pakt slecht schoolsanitair aan

Geberit pakt slecht schoolsanitair aan

Afgelopen 19 december was het Wereldtoiletdag. Een mooi haakje voor Geberit om weer eens de staat van sanitaire voorzieningen aan te slingeren, met name op scholen. Die staat is op bijvoorbeeld Belgische scholen erbarmelijk volgens de producent voor sanitaire producten. En dat heeft impact, zowel op het vlak van schoolresultaten, als op het vlak van sociaal en fysiek welzijn.

Hoe moeten we schoonmaken in een pandemie? "Onjuist schoonmaken kan besmettings- en infectiegevaar vergroten"

Hoe moeten we schoonmaken in een pandemie? "Onjuist schoonmaken kan...

Het staat ons nog vers in het geheugen: de coronapandemie. Voor de schoonmaakbranche betekende het ineens meer zichtbaarheid en waardering en dat is niet verrassend. Want goede schoonmaak is essentieel voor een gezonde en veilige woon- en werkomgeving. Dat blijkt nu ook uit grootschalig internationaal onderzoek, uitgevoerd door Erasmus+, waarbij vanuit Nederland SVS Opleidingen is aangesloten. Onlangs kwamen geïnteresseerden bij elkaar om zich te laten bijpraten over veilig en effectief schoonmaken in pandemische situaties.

Tork verlaagt schoonmaaktijd met 20% door slimme sensoren

Tork verlaagt schoonmaaktijd met 20% door slimme sensoren

Een schone werkomgeving draagt bij aan de tevredenheid van medewerkers. Een frisse en nette werkplek is aangenaam voor iedereen, maar het kan een uitdaging zijn om deze altijd vlekkeloos te houden, vooral met beperkte tijd of middelen. Tork, onderdeel van Essity, biedt duurzame en efficiënte oplossingen om het schoonmaakproces te vereenvoudigen.

Meer ziekmeldingen, vooral door griepachtige klachten

Meer ziekmeldingen, vooral door griepachtige klachten

Het aantal ziekmeldingen is bij het begin van de herfst in september fors gestegen, met name door meer griepachtige klachten. Volgens arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare steeg het aantal ziekmeldingen vorige maand met 67 procent in vergelijking met augustus. Vooral de zorg en het onderwijs zijn uitschieters, aldus de arbodiensten.