3 schoonmaakbedrijven failliet in september

3 schoonmaakbedrijven failliet in september

Afgelopen september zijn er drie schoonmaakbedrijven failliet verklaard. Dat laten de maandelijkse cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zien. Dat is één bedrijf minder dan de maand ervoor.

Van de drie schoonmaakbedrijven die failliet zijn verklaard, was er één eenmanszaak. Het aantal failliet verklaarde bedrijven, gecorrigeerd voor zittingsdagen, over het geheel genomen is juist met 25 bedrijven gestegen ten opzichte van augustus. Toch blijft het aantal faillissementen laag in vergelijking met dezelfde periode voor het uitbreken van de pandemie.

Horeca relatief zwaarst getroffen

Wederom zijn de meeste faillissementen gevallen in de handel, al zijn ook in die sector minder bedrijven failliet verklaard dan de maand ervoor. Relatief gezien is deze maand de horeca het zwaarst getroffen.

Schoonmaaktarieven stijgen met ruim 7 procent in 2025

Schoonmaaktarieven stijgen met ruim 7 procent in 2025

Navraag bij enkele grotere schoonmaakbedrijven leert dat zij zich opmaken voor een substantiële kostenstijging per 1 januari 2025. Dit als gevolg van diverse cao-aanpassingen, maar ook het vervallen van het lage inkomensvoordeel en het stijgen van het algehele kosten. Afhankelijk van de situatie, bedraagt de kostenstijging ruim zeven procent.

4 schoonmaakbedrijven failliet in september

4 schoonmaakbedrijven failliet in september

In september zijn, voor zittingsdagen gecorrigeerd, 35 meer bedrijven failliet verklaard dan in augustus, meldt het CBS. Dat is een toename van bijna 11 procent.

Kabinet komt met pakket voor aanpak problematische schulden

Kabinet komt met pakket voor aanpak problematische schulden

Het kabinet presenteert een uitgebreid pakket aan maatregelen om het aantal van 700.000 huishoudens met problematische schulden terug te dringen. Ze investeren extra in vroegsignalering, zodat gemeenten snellere en betere hulp kunnen bieden aan mensen met geldzorgen. Ook komt er een integraal schuldenoverzicht en een gratis betalingsherinnering bij verkeersboetes. Met deze en andere maatregelen wil het kabinet voorkomen dat schulden razendsnel kunnen oplopen.

Lonen in Nederland stijgen met 1,17% in Q3 2024: ook loon schoonmaak stijgt

Lonen in Nederland stijgen met 1,17% in Q3 2024: ook loon schoonmaak...

Uit de eerste Loonindex van Van Spaendonck blijkt dat het modale inkomen in Nederland momenteel 3.307,02 euro bedraagt, exclusief vakantiegeld en variabele beloningen. Dit is een stijging van 1,17 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2024. Het minimumloon steeg in dezelfde periode met 3,09 procent.