Vebego over flexibel schoonmaken bij Ziggo Dome

Vebego over flexibel schoonmaken bij Ziggo Dome

Vebego Cleaning Services verzorgt sinds eind 2018 alle schoonmaakwerkzaamheden voor, tijdens en na alle evenementen die er plaatsvinden. Dat doen ze met een vast team van zeven schoonmaakmedewerkers voor het dagelijkse schoonmaakwerk. Ayse Genccagi (teamleider Vebego), Dani Bastiaansen (eigenaar DSC Recruitment) en jong talent Neill Lugtenburg vertellen erover.

Zorgvuldige planning en voldoende capaciteit zijn bij schoonmaak rondom voorstellingen en evenementen essentieel. Ook bij Ziggo Dome. Tijdens shows en evenementen is er natuurlijk een enorme piek aan bezoekers. En dus ook een grotere schoonmaakbehoefte. "We moeten dan opschalen om de bezoekers van Ziggo Dome een zo prettig mogelijke gastbeleving te laten ervaren", aldus Genccagi.

Flexibele schil

Om deze pieken op te vangen werkt Vebego al jarenlang samen met een vaste partner. Jonge toppers van DSC Recruitment zijn de flexibele schil voor Vebego. Door een intelligente samenstelling en samenwerking zijn ze in staat om op precies de juiste momenten flexibel op- en af te schalen. Bastiaansen vertelt: “DSC Recruitment is nu zo’n zes jaar een vaste partner voor Vebego. In het begin hebben we Vebego geholpen met het invullen van vakantiewerk. Dit houdt in dat onze mensen de uren van de vaste schoonmakers van Vebego overnemen tijdens hun welverdiende zomervakantie."

Van vakantiewerk naar een vaste flexibele pool bij de Ziggo Dome, dat was voor Bastiaansen geen probleem. "Al snel vroeg Vebego ons om te helpen tijdens evenementen bij Ziggo Dome. Inmiddels hebben we een pool opgebouwd van ongeveer dertig jonge talenten. Zij werken alléén voor Ziggo Dome. De samenwerking is perfect. Het staat als een huis. Voor deze jongeren is het een enorm leerzame, maar vooral ook leuke (bij)baan. Ze maken veel verschillende events van dichtbij mee. Dat is een mooi extraatje. Het is echt betekenisvol werk om op jonge leeftijd te leren wat het belang van schoon is. Voor jongeren is het ook leuk om te zien wat de impact van hun werk is. En natuurlijk is Ziggo Dome een ontzettend aansprekende locatie om te werken." 

Kwaliteit

Genccagi vult aan: “Tijdens shows werken we bijna alleen met uitzendkrachten. Want dan kunnen onze vaste medewerkers overdag werken en maken ze niet te veel uren. Het verschilt per evenement wie er beschikbaar is en hoeveel mensen we nodig hebben. Daarnaast hebben we natuurlijk ons eigen, vaste team dat hen hierbij begeleidt. Het is een vaste pool dus ze kennen elkaar goed. We kunnen erop vertrouwen dat Dani de juiste kwaliteit levert." 

Flexibiliteit

De kracht van deze slimme samenwerking? Bastiaansen: “Voor onze medewerkers: flexibiliteit! Wij krijgen meestal een maand van tevoren een overzicht vanuit Vebego van de diensten die we mogen opvullen bij Ziggo Dome. Die zijn dan meestal direct vol. Iedereen werkt er graag. Er is veel flexibiliteit. Kan iemand drie weken niet werken? Dan vangt een ander dit op. Dat werkt ideaal, zowel voor ons als voor Vebego, maar uiteindelijk ook voor Ziggo Dome en haar bezoekers. Zelfs wanneer er enorme pieken zijn, vangen wij dit op. Samen zorgen we ervoor dat alles netjes schoon is voor de bezoekers van Ziggo Dome." 

Lees het hele artikel bij Vebego >>

Lees meer: