CSU en Lees Simpel app bundelen krachten in strijd tegen laaggeletterdheid

CSU en Lees Simpel app bundelen krachten in strijd tegen laaggeletterdheid

Tijdens de Week van Lezen & Schrijven kondigt schoonmaakbedrijf CSU een nieuw partnerschap aan met de Lees Simpel app. Deze gratis app helpt mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, of voor wie Nederlands niet de moedertaal is, door ingewikkelde brieven om te zetten in begrijpelijke taal.

In Nederland hebben maar liefst 2,5 miljoen mensen moeite met lezen en schrijven. Dat betekent dat één op de zes Nederlanders boven de 16 jaar laaggeletterd is. Ook binnen de arbeidsmarkt zijn de gevolgen duidelijk zichtbaar. 9 procent van de werknemers in Nederland is laaggeletterd en in de schoonmaakbranche ligt dit percentage zelfs op 40 procent. Voor veel van deze mensen zijn overheidsbrieven te moeilijk, wat leidt tot stress, afhankelijkheid en zelfs grote financiële gevolgen.

Begrijpelijke taal

CSU stelt haar mensen centraal en dus staan ook de uitdagingen van laaggeletterdheid onder medewerkers op de agenda. Daarom zijn ze ook blij dat ze hen nu beter kunnen ondersteunen met de Lees Simpel app, die met behulp van AI brieven samenvat in eenvoudige bullet points. Gebruikers maken een foto van hun brief en ontvangen direct een overzicht in begrijpelijke taal.

Toegankelijk

“Er is hulp voor laaggeletterden en als not-for-profit organisatie wil Lees Simpel de wereld dan ook een stukje toegankelijker maken, waarbij partners zoals CSU essentieel zijn. Een organisatie die met de doelgroep in contact staat en waarmee we een ingang vinden binnen de schoonmaakbranche. Wij zijn erg blij met het partnership”, aldus Hester Benedictus, bedenker van de Lees Simpel app.

Oproep

CSU roept andere organisaties op om zich ook in te zetten voor hun medewerkers en laaggeletterdheid, om zo samen stappen te zetten naar een toegankelijke en inclusieve samenleving. De Lees Simpel app is gratis te downloaden via www.leessimpel.nl en vereist geen account. Dus iedereen kan er gelijk gebruik van maken.

Lees meer:

Stichting Lezen en Schrijven: maak samenleving toegankelijker voor 2,5 miljoen mensen

Stichting Lezen en Schrijven: maak samenleving toegankelijker voor 2,5 miljoen mensen

Op zondag 8 september was het Wereldalfabetiseringsdag. Daarom organiseert Stichting Lezen en Schrijven deze hele week de jaarlijkse Week van lezen en schrijven. De stichting roept onder meer bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties op om de samenleving toegankelijker te maken.

Werkgeversorganisaties pleiten voor meer banen voor mensen met arbeidsbeperking

Werkgeversorganisaties pleiten voor meer banen voor mensen met arbeidsbeperking

Werkgevers kunnen meer doen om hun werkplek toegankelijk te maken voor mensen met een arbeidsbeperking, vinden VNO-NCW en MKB-Nederland. Met een actieverklaring willen de werkgeversorganisaties knelpunten op de werkvloer wegnemen, zodat de arbeidsmarkt inclusiever wordt. De twee organisaties hebben de verklaring tijdens de Paralympische Spelen in Parijs overhandigd aan staatssecretaris Jurgen Nobel (Participatie en Integratie).

Subsidieregeling ondersteuning werkgevers inzet statushouders gepubliceerd

Subsidieregeling ondersteuning werkgevers inzet statushouders gepubliceerd

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de subsidieregeling 'ondersteuning werkgevers inzet statushouders' gepubliceerd. Deze subsidieregeling biedt werkgevers een financiële tegemoetkoming voor de extra begeleiding van statushouders op de werkvloer, gericht op het verkleinen van de taal- en cultuurverschillen.

Vebego collega's rennen Zuidas Run voor inclusiviteit en betrokkenheid

Vebego collega's rennen Zuidas Run voor inclusiviteit en betrokkenheid

Vrijdag 14 juni vond de veertiende editie van de Zuidas Run in Amsterdam-Zuid plaats. Dit jaar renden ook 48 collega's van Vebego mee. Een nieuws record voor de dienstverlener en daar zijn ze trots op.