NS gaat toiletten op 92 stations vernieuwen

NS gaat toiletten op 92 stations vernieuwen

De NS gaat tweehonderd van de in totaal 396 treinstations upgraden. Voor 92 (kleine) stations betekent dit ook meteen een upgrade van de toiletten. Het spoorbedrijf reserveert voor de verbouwingen de komende 5 jaar in totaal 65 miljoen euro.

Contactloos betalen bij moderne en schone toiletten

De NS wil in samenwerking met ProRail gaan werken aan vernieuwde toiletten op 92 kleine stations, waar reizigers contactloos kunnen betalen. Op die manier komt 90 procent van alle reizigers langs een modern, schoon en toegankelijke stationstoilet.

Op de andere te verbouwen stations gaat het bijvoorbeeld om nieuwe Stationshuiskamers of andere wachtruimtes met koffie en een watertappunt.

Betrouwbaar, comfortabel én schoon reizen

President-directeur Roger van Boxtel presenteert deze plannen donderdag op het vernieuwde Station Bilthoven tijdens de bekendmaking van de jaarcijfers: ,,De trein heeft de wind mee. We willen in Nederland betrouwbaar, comfortabel en op een schone manier reizen. De stations zijn voor een groot deel bepalend voor de ervaring van onze reizigers. Na de succesvolle verbouwingen van de grote stations als Rotterdam Centraal, Breda, Arnhem Centraal en Utrecht Centraal, willen we nu andere stations aangenamer maken. Belangrijk, want een derde van de treinreizigers reist juist via een kleiner station.”

LEES OOK:
Sanifair opent toiletten op 21 NS-stations
Slechts één op de twaalf gemeenten maakt geld vrij voor openbare toiletten

ICS Groep houdt top drie meest gewaardeerde stations schoon

ICS Groep houdt top drie meest gewaardeerde stations schoon

Station Klimmen-Ransdaal is met een 8,3 verkozen tot het meest gewaardeerde station van Nederland, op de voet gevolgd door de stations in Schin op Geul (8,2) en Valkenburg (8,1). ICS Groep verzorgt het schoonmaakonderhoud op deze drie stations en is dan trots op deze uitslag.

"Kleuters laten een toilet nog schoner achter dan studenten"

"Kleuters laten een toilet nog schoner achter dan studenten"

Mounia Benyahia werkt sinds 2000 als schoonmaker bij Tilburg University en vindt dat er meer waardering voor schoonmaakwerk mag zijn. "Kleuters laten een toilet nog schoner achter dan studenten", stelt ze in een (link: https://universonline.nl/nieuws/2023/01/24/schoonmaker-mounia-benyahia-mensen-laten-van-alles-op-het-toilet-achter/ text: artikel op de website van universiteitsmagazine Univers target: _blank).

Nationaal Toiletonderzoek: hoe werkt dat precies?

Nationaal Toiletonderzoek: hoe werkt dat precies?

Een organisatorisch probleem en vervolgens twee jaar covid, dat resulteerde in drie jaar lang geen Nationaal Toiletonderzoek. Maar Service Management en de Facility Trade Group zijn weer terug met hét onderzoek naar hygiëne in openbare toiletten. Voor de uitkomst lijkt die pauze weinig verschil te hebben gemaakt. In 2018 was 41 procent schoon, nu is dat 40,4 procent. Ook nu weer wonnen de dames nipt, maar het allerschoonste toilet troffen we aan op een vakantiepark in Zuid-Holland, bij de heren. *Tekst: Dick van Zomeren*

Resultaten Nationaal Toiletonderzoek 2022 bekend: Slechts 40,4 procent van de toiletten bacteriologisch schoon

Resultaten Nationaal Toiletonderzoek 2022 bekend: Slechts 40,4...

De kans om in Nederland een schoon toilet aan te treffen is met 40,4 procent schrikbarend laag. Dat blijkt uit het Nationale Toiletonderzoek 2022 van vakblad Service Management en facilitaire groothandel Facility Trade Group.