Interclean Amsterdam neemt coronavirus-maatregelen om beurs door te laten gaan

Interclean Amsterdam neemt coronavirus-maatregelen om beurs door te laten gaan

Voor 12 tot en met 15 mei staat de tweejaarlijkse schoonmaakvakbeurs Interclean in RAI Amsterdam op de agenda. De organisatie komt met een statement naar aanleiding van vragen over het coronavirus. Vooralsnog gaat de beurs gewoon door. RAI en Interclean staan in nauw contact met organisaties als de WHO (wereldgezondheidsorganisatie), GGD en het RIVM voor advies. Er worden een aantal voorzorgsmaatregelen getroffen.


UPDATE: Vanwege de meest recente ontwikkelingen omtrent het coronavirus, buigt de organisatie zich momenteel opnieuw over de vraag of de Interclean Amsterdam 2020 inderdaad nog wel kan doorgaan. Uiterlijk 20 maart wordt een definitief besluit genomen. Lees hier meer.


Interclean op dit moment juíst belangrijk

“Bij RAI volgen we de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet”, stelt de organisatie van de schoonmaakbeurs. “Juíst de Interclean speelt een belangrijke rol als het gaat om persoonlijke hygiëne, handhygiëne, schoonmaak en desinfectie. Meer dan 900 fabrikanten en 35.000 bezoekers komen samen op de beurs voor de laatste informatie over hoe je infecties kunt voorkomen. Het is onze verantwoordelijkheid om dit belangrijke en impactvolle moment te faciliteren.”


LEES OOK: Interclean Amsterdam 2020: wat kunnen we verwachten?


Interclean laat verder weten dat ze begrijpen dat er momenteel veel vragen zijn over de stand van zaken rondom de beurs en het coronavirus. “We volgen in de voetstappen van de Global Association of the Exhibition Industry en erkennen de rol van commerciële evenementen in het herstelproces voor de wereldwijde en lokale economie. Daarom gaat Interclean Amsterdam 2020 door zoals gepland.”

Voorzorgsmaatregelen en in contact met instanties

De organisatie zegt dat ze duidelijk willen laten zien dat ook zij hun steentje bijdragen. Zo worden er voor, tijdens en na de Interclean-evenementen duidelijke voorschriften gedeeld over hygiënemaatregelen. Alle voorzorgsmaatregelen staan klaar en de organisatie volgt nauwgezet het advies van experts van de World Health Organization (WHO), de GGD, het RIVM, Clean Hospitals, de gemeente Amsterdam, Schiphol Airport en KLM.

Voor tijdens de Interclean Amsterdam 2020 zijn er een aantal voorzorgsmaatregelen genomen:

  • Handdesinfectiemiddelen zijn aanwezig bij alle ingangen, toiletten en in publieke ruimtes;
  • Extra EHBO-posten. EHBO personeel is geïnstrueerd in het herkennen van symptomen van het virus en weten om te gaan met mogelijke ziektegevallen;
  • Extra aandacht voor schoonmaak;
  • Via diverse middelen wordt extra aandacht besteed aan het volgen van algemene hygiëneregels.

LEES OOK: Coronavirus levert schoonmaakbedrijven extra omzet op


Hoe moeten we schoonmaken in een pandemie? "Onjuist schoonmaken kan besmettings- en infectiegevaar vergroten"

Hoe moeten we schoonmaken in een pandemie? "Onjuist schoonmaken kan...

Het staat ons nog vers in het geheugen: de coronapandemie. Voor de schoonmaakbranche betekende het ineens meer zichtbaarheid en waardering en dat is niet verrassend. Want goede schoonmaak is essentieel voor een gezonde en veilige woon- en werkomgeving. Dat blijkt nu ook uit grootschalig internationaal onderzoek, uitgevoerd door Erasmus+, waarbij vanuit Nederland SVS Opleidingen is aangesloten. Onlangs kwamen geïnteresseerden bij elkaar om zich te laten bijpraten over veilig en effectief schoonmaken in pandemische situaties.

Tork verlaagt schoonmaaktijd met 20% door slimme sensoren

Tork verlaagt schoonmaaktijd met 20% door slimme sensoren

Een schone werkomgeving draagt bij aan de tevredenheid van medewerkers. Een frisse en nette werkplek is aangenaam voor iedereen, maar het kan een uitdaging zijn om deze altijd vlekkeloos te houden, vooral met beperkte tijd of middelen. Tork, onderdeel van Essity, biedt duurzame en efficiënte oplossingen om het schoonmaakproces te vereenvoudigen.

Meer ziekmeldingen, vooral door griepachtige klachten

Meer ziekmeldingen, vooral door griepachtige klachten

Het aantal ziekmeldingen is bij het begin van de herfst in september fors gestegen, met name door meer griepachtige klachten. Volgens arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare steeg het aantal ziekmeldingen vorige maand met 67 procent in vergelijking met augustus. Vooral de zorg en het onderwijs zijn uitschieters, aldus de arbodiensten.

Drie openbare toiletgebouwen in Tokyo waar Nederland van kan leren

Drie openbare toiletgebouwen in Tokyo waar Nederland van kan leren

Terwijl openbare toiletten in Japan vanzelfsprekend tot het culturele domein behoren, ontbeert Nederland deze noodzakelijke voorziening op grote schaal. Dit is vooral schrijnend voor vrouwen - toch de helft van de bevolking. Waar gaat het mis? Onveiligheid en stank, gebrekkige budgettering voor onderhoud en een vermeend tekort aan beschikbare openbare ruimte blijken obstakels. Drie architectonisch gerenoveerde toiletgebouwen in Tokyo tonen aan dat deze bezwaren onnodig zijn.