Toilettrends 2022: duurzaamheid, handhygiëne en beleving

Toilettrends 2022: duurzaamheid, handhygiëne en beleving

Duurzaamheid, handhygiëne en beleving. Dat zijn de drie toilettrends voor het komende jaar, vertellen Ralph Vodegel en Marcel Speth van Katrin Hygiënepapier aan beroepsvereniging FMG.

De belangrijkste trend volgens de heren is duurzaamheid en circulariteit. Vodegel vertelt dat elke rol toiletpapier het verschil kan maken.

"We verbruiken per dag ongeveer 25 velletjes toiletpapier per persoon, wat neerkomt op 1,5 toiletrol per week en zo’n 80 rollen per persoon per jaar. Voor de productie van deze hoeveelheid toiletrollen zijn zo’n 350 bomen per persoon nodig. Indrukwekkend, toch? Dus ook met een toiletrolletje kunnen we duurzame stappen zetten." Bijvoorbeeld door voor elke gekapte boom er vier terug te zetten, zoals zijn organisatie doet.

Belang van handhygiëne

De tweede trend is de veranderende aandacht voor desinfecteren. Speth: "Het belang van handhygiëne wordt goed en bewust ingezien." Zo vertelt hij dat er in 2020 erkenning kwam voor het feit dat 80 procent van de meest voorkomende infecties via de handen wordt overgedragen. "Essentieel in de helaas nog altijd voortdurende coronapandemie."

"Beleving en toilet blijven hand in hand gaan."

Goed en veilig gevoel

"Beleving en toilet blijven hand in hand gaan", zegt Vodegel over de derde toilettrend. "Logisch, want wie vindt het niet fijn om van een schoon toilet gebruik te maken, waar alle benodigdheden als toiletpapier, water, zeep, droogdoekjes en prullenbakken beschikbaar zijn?"

Volgens hem moet een toilet(groep) voor een positieve beleving optisch aantrekkelijk en bacteriologisch proper zijn, prettig ruiken, en privacy en ruimte bieden. "Kortom, een toiletruimte moet goed en veilig voelen."

Bron: Facilitair Management Gezondheidszorg (FMG)

Geberit pakt slecht schoolsanitair aan

Geberit pakt slecht schoolsanitair aan

Afgelopen 19 december was het Wereldtoiletdag. Een mooi haakje voor Geberit om weer eens de staat van sanitaire voorzieningen aan te slingeren, met name op scholen. Die staat is op bijvoorbeeld Belgische scholen erbarmelijk volgens de producent voor sanitaire producten. En dat heeft impact, zowel op het vlak van schoolresultaten, als op het vlak van sociaal en fysiek welzijn.

Hoe moeten we schoonmaken in een pandemie? "Onjuist schoonmaken kan besmettings- en infectiegevaar vergroten"

Hoe moeten we schoonmaken in een pandemie? "Onjuist schoonmaken kan...

Het staat ons nog vers in het geheugen: de coronapandemie. Voor de schoonmaakbranche betekende het ineens meer zichtbaarheid en waardering en dat is niet verrassend. Want goede schoonmaak is essentieel voor een gezonde en veilige woon- en werkomgeving. Dat blijkt nu ook uit grootschalig internationaal onderzoek, uitgevoerd door Erasmus+, waarbij vanuit Nederland SVS Opleidingen is aangesloten. Onlangs kwamen geïnteresseerden bij elkaar om zich te laten bijpraten over veilig en effectief schoonmaken in pandemische situaties.

Tork verlaagt schoonmaaktijd met 20% door slimme sensoren

Tork verlaagt schoonmaaktijd met 20% door slimme sensoren

Een schone werkomgeving draagt bij aan de tevredenheid van medewerkers. Een frisse en nette werkplek is aangenaam voor iedereen, maar het kan een uitdaging zijn om deze altijd vlekkeloos te houden, vooral met beperkte tijd of middelen. Tork, onderdeel van Essity, biedt duurzame en efficiënte oplossingen om het schoonmaakproces te vereenvoudigen.

Meer ziekmeldingen, vooral door griepachtige klachten

Meer ziekmeldingen, vooral door griepachtige klachten

Het aantal ziekmeldingen is bij het begin van de herfst in september fors gestegen, met name door meer griepachtige klachten. Volgens arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare steeg het aantal ziekmeldingen vorige maand met 67 procent in vergelijking met augustus. Vooral de zorg en het onderwijs zijn uitschieters, aldus de arbodiensten.