Deense desinfectierobot gaat strijd aan met Coronavirus

Deense desinfectierobot gaat strijd aan met Coronavirus

Het Deense bedrijf Sterisafe heeft een desinfectierobot ontwikkeld die de verspreiding van het Coronavirus een halt toe zou kunnen roepen. De robotontwikkelaar kan dan ook rekenen op hulpvragen van over de wereld, zegt COO Julien Rzepkowski. "De druk is op dit moment behoorlijk groot."Volg Service Management op LinkedIn:

De Sterisafe Pro robot moet de verspreiding van gevaarlijke virussen stoppen. Met de momentele uitbraak van het Coronavirus, krijgt het Deense bedrijf dan ook vragen van over de hele wereld. “We hebben al contact met bedrijven in Zuid Amerika, Europa en Azië. De druk is momenteel behoorlijk groot”, vertelt COO Julien Rzepkowski. Zo is de robot inmiddels al ingezet in een Duits universitair medisch centrum, nadat er in Duitsland besmettingen met het Coronavirus zijn waargenomen. Ook werkt de robotfabrikant samen met Loewe Marine, vanwege de virus uitbraken op verschillende cruiseschepen.


LEES OOK: Coronavirus-update en wat dit betekent voor schoonmaak en hygiëne


Desinfectierobot zet lucht om in ozon

De robot is, volgens het bedrijf, de enige in zijn soort die bacteriën en virussen op alle oppervlakten kan doden. Ook in alle hoekjes en gaatjes. Hoe het in zijn werk gaat? Een medewerker zet de robot in een kamer die gedesinfecteerd moet worden. Vervolgens verlaat die medewerker de ruimte en sluit die goed af. De robot maakt vervolgens ozon van de omringende lucht. De ozon werkt als een desinfectiemiddel en doodt alle virussen en bacteriën in de ruimte. Vervolgens zet de robot de ozon weer terug om in zuurstof en haalt daarbij alle ongewenste stofjes uit de lucht.

Alleen water en elektriciteit nodig

De kamer is dan helemaal schoon en gedesinfecteerd. Ook rondom bijvoorbeeld deurklinken, onder bedden, en op andere moeilijk bereikbare plekken. Het enige dat de desinfectierobot hiervoor nodig heeft, is water en elektriciteit. Terwijl de robot aan het desinfecteren is, kunnen de medewerkers de robot monitoren via een tablet. Zo weten ze precies wanneer de robot klaar is en de kamer gedesinfecteerd is.


LEES OOK: Desinfectie: een specialisme binnen de schoonmaak


Werkzaamheid bewezen in onafhankelijke laboratoria

De werkzaamheid van de robot is al door meerdere onafhankelijke laboratoria getest, waaronder het Danish Technological Institute. Deze tests volgen het AFNOR NFT 72-281 protocol, wat de enige standaard is voor het bewijzen van de werkzaamheid van desinfectiemaatregelen in ruimten. In de tests liet de desinfectierobot Sterisafe Pro zien dat hij meer dan 99,99% verwijdert van het Adenovirus, Murine Norovirus, Modified Vaccinia Virus Ankara en Polyomarvirus SV40. Dit zijn standaard surrogaat virussen die worden ingezet voor het testen van de werkzaamheid op virussen als het Coronavirus.


LEES OOK: Alle schoonmaakrobots op een rijtje


Kärcher vestigt Guinness world record voor hogedrukreinigers

Kärcher vestigt Guinness world record voor hogedrukreinigers

Kärcher heeft een Guinness world record ontvangen, omdat ze momenteel het bestverkochte merk voor hogedrukreinigers is. Daarmee kan Kärcher veilig claimen dat ze wereldwijd een leidende positie heeft in de productcategorie.

i-team Global lanceert i-walk

i-team Global lanceert i-walk

i-team Global lanceert de i-walk, hun nieuwst robot-schrobzuigmachine. De nieuwe machine moet de schoonmaak duurzamer en efficiënter maken. Zo hebben gebruikers slechts een minuut voorbereidingstijd nodig om 300 vierkante meter vloer te reinigen.

Kärcher introduceert nieuwe accu tapijtborstelstofzuiger

Kärcher introduceert nieuwe accu tapijtborstelstofzuiger

Kärcher lanceert de CV 30/2 Bp Adv, de nieuwe accu-aangedreven tapijtborstelstofzuiger voor professionele gebruikers. Het toestel is geschikt voor het diep en moeiteloos reinigen van tapijten en harde vloeren in verschillende ruimtes van onder andere hotels, restaurants, winkels of openbare gebouwen.

Foto: Kärcher

Bedwantsen? Gebruik stoomreinigers en stoomzuigers van Kärcher

Met de toename van internationale reizen is het probleem van bedwantsen wereldwijd gegroeid. Bedwantsen kunnen gemakkelijk van plaats naar plaats worden vervoerd, waardoor hotels, openbaar vervoer en andere plaatsen waar veel mensen samenkomen, kwetsbaar zijn voor besmettingen. In reactie hierop heeft Kärcher hun stoomreinigers en stoomzuigers laten testen door het Franse Instituut voor Onderzoek en Controle van Bedwantsen (INELP). De resultaten: de apparaten verwijderen 100 procent van de bedwantsen in alle groeistadia.